Tesla skjuter på leveranserna av Model S Plaid: ”Behöver en vecka till”

Pressbild: Tesla

Den 3 juni var det tänkt att Tesla skulle starta leveranserna av sin nya uppdaterade Tesla Model S Plaid i samband med ett direktsänt leveransevent. Nu skriver Elon Musk att man behöver en vecka till, och skjuter på leveranserna.

– Model S Plaid leveranserna flyttar till 10 juni, skriver Elon Musk i ett kort meddelande på Twitter. Han fortsätter sedan med en kort teaser: Bilen känns som ett rymdskepp. Ord kan inte beskriva lyckoruset.

Nya uppdaterade Tesla Model S Plaid bjuder på hissnande prestanda. Den får en topphastighet på 322 km/h och sprinten 0-60 mph (0-96 km/h) ska den klara på under 2 sekunder. Räckvidden är 628 kilometer. Men smakar det, så kostar det. Priserna för prestandan startar på 1 279 900 kronor.

Nyligen såg Youtuber Andre D nya Tesla Model S Plaid parkerad på stan. Han var snabbt framme med kameran och tog en närmre titt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.