Tesla ska tredubbla sitt nätverk av Superchargers på två år

Foto: Tesla.

Utbyggnaden av Teslas snabbladdningsnätverk med Superchargers har gått i snabb takt under de senaste åren. Nyligen firade Tesla 50 stationer i Sverige och i hela Europa finns närmre 650 stationer med 6500 laddare.

I samband med senaste kvartalsrapporteringen belyste Tesla-representanter lite kort ämnet kring Superchargers och dess framtida utbyggnad av nätverket.

– Nätverket har dubblerat i storlek under de senaste 18 månaderna, och vi planerar att tredubbla det under de kommande två åren, sa Teslachefen Drew Baglino i samband med mötet.

Tesla kommer inte bara att bygga nya stationer. En del i arbetet är också att fokusera på att utöka befintliga stationer för att undvika trängsel.

– På ämnet Superchargers så övervakar laddningsteamet trängseln och planerar expansionen för att säkerställa en kundupplevelse med minimala väntetider i takt med att vår fordonsflotta växer, tillade Drew.

Elon Musk har tidigare sagt att Tesla kommer öppna sitt nätverk av snabbladdare för andra märken än Tesla egna bilar. Troligtvis redan i år. Ett omfattande nätverk av laddare kan ge Tesla bra intäktsmöjligheter i framtiden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.