Tesla ska skeppa 3000 Tesla Model 3 till Europa i veckan i februari

Foto: Tesla

Tesla har fått bukt på produktionsutmaningarna med Tesla Model 3. Nu rapporterar sajten Teslarati att Tesla kommer skeppa 3 000 Model 3 per vecka till Europa, med start i februari. I andra siffror 12 000 per månad. Bilarna kommer nå Europa genom hamnen Zeebrugge i Belgien.

Transporten över Atlanten tar 15 dagar, och går från Kalifornien via Panamakanalen. När skeppen når hamnen i Belgien rullas bilarna av och distribueras vidare runt om i Europa.

Tesla har haft utmaningar med tillverkningsvolymen av Model 3, men idag har man en produktionskapacitet på 5 000 Model 3 per vecka har Elon Musk sagt. Att nå en kapacitet om 7000 och kanske uppåt 10 000 bör nu inte vara några utmaningarna för Tesla har analytiker sagt.

Efterfrågan lär finnas där, och säkert öka i takt med att Model 3 kommer i fler prisintervall, och med andra typer av ägarskap som leasing till exempel.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.