Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla ska sälja mer än 500 000 kompakt-SUV:ar baserade på Model 3 om året

Teslachefen Elon Musk med kollegor har varit generösa i sina uttalanden i veckorna som varit. Efter Model 3 räknas det bli en kompakt SUV vid namn Model Y.

Rendering på Model Y från RM CarDesign

Teslachefen Elon Musk med kollegor har varit generösa i sina uttalanden i veckorna som varit. Efter Model 3 räknas det bli en kompakt SUV vid namn Model Y.

Igår på en bolagsstämma kom ytterligare detaljer om Model Y. Känt är att det kommer vara en kompakt SUV baserad på Model 3. Nytt är att Tesla räknar med en årsvolym på mellan en halv till en hel miljon SUV:ar. Imponerade siffror, men enligt Tesla finns det ett hål på marknaden att fylla.

För att differentiera sig kommer Model Y troligtvis bli mer lik Model 3 än sin SUV-kollega Model X.

model-y

Spekulationen kring namngivningarna

Teslas namngivning är rolig, och ger uphov till mycket spekulation. Namnet Y, kommer sig att Tesla redan har en Model S, en Model X och snart en Model 3. Elon har tidigt sagt att namnet Model E var olämpligt eftersom modellprogrammet då bestått av modellerna S-E-X. Därför blev det Model 3. Fjärde namnet blir en Model Y, som Elon bekräftat är ett definitivt namn.

Lekfult i Tesla-anda bilder de fyra modellerna S-3-X-Y (red anm. sexy) och med den redan annonserade bussen, spekuleras namnet Model B – ”B S-3-X-Y” (red anm. ”be sexy”/ var sexig).Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick...

Elbil

Efter att under många år ha setts som en pionjör inom elbilar med Nissan Leaf är det dags för Nissan att öka takten ytterligare....

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons