Tesla Semi redo för tillverkning till hösten

Tesla är snart redo att påbörja tillverkningen av Tesla Semi. Den eldrivna lastbilen med en räckvidd på upp till 800 km spås revolutionera transportindustrin.

Många större transportföretag tog emot lanseringen av Semi med öppna armar och intresset har varit stort. Eldriften ger enorma besparingar i drift och underhåll.

Ett mail från Tesla Semi-teamet har nu seglat upp på Twitter. Där skriver man att de senaste månadernas testande av Tesla Semi-protoyper har fallit väl ut. Tesla Semi har utsatts för dåliga vägar och tunga laster. Prototyperna har imponerat, står det.

Tesla har också fortsatt att utveckla designen på lastbilarna och nu kommer man börja tillverka mer produktionsnära protoyper. Under andra halvan av 2020 kommer sedan tillverkningen av Tesla Semi att påbörjas i liten skala.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.