Tesla rustar för snabbare snabbladdare – konkurrenterna också

Kampen om snabbladdning är igång. Sedan Tesla lanserade sina första Supercharger-stationer i samband med att man började leverera de första Teslorna har inte mycket hänt.

Supercharger är Teslas egna snabbladdare med en kapacitet upp till 145 kW. Även om Teslas bilar för tillfället är spärrade till 120 kW så planerar nu Tesla för nästa generation snabbladdare.

Det är Teslas Vd Elon Musk som gör uttalandet i en serie Twitter-inlägg. Den första Supercharger V3 som de nya laddstationerna namngets kommer att dyka upp i slutet av sommaren.

– En rejäl förbättring på alla plan, säger Elon Musk. De nya laddstolparna kommer ha en kapacitet på omkring 200 till 250 kW. Utöver den ökade kapaciteten tros också ”version 3” av stationerna innebära solpaneler och batteripaket för lagring av energi i större utsträckning än vad som finns idag.

Att rulla ut den kraftfullare kapacitet tros också vara ett steg i att förbereda sig för Tesla Semi, som kommer kräva betydligt högre laddkapacitet för att ladda sina stora batterier.

Konkurrensen hårdnad

Rustningen kan också vara ett steg i att förbereda sig för Audis elsuv e-tron Quattro som ska klara snabbladdning på 150 kW i ett laddnätverk som tas fram i samarbete med flera andra biltillverkare.

Porsche har också talat om laddmöjligheter i upp till 350 kW för den kommande Mission E.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.