Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Det var igår som vi kunde rapportera om att Teslas Vd Elon Musk den här veckan har stängt produktionslinan för Model 3 för att bygga bort flaskhalsar som gör att produktionen inte kommer upp i önskad volym. Likaså har man stängt delar av batterifabriken Gigafactory tillfälligt för att optimera flödet ytterligare.

Ett internt nyhetsbrev till anställda säger nu att Elon har storslagna planer när produktionen sätter igång igen. Målet med stängningen är att nå en tillverkning om 6 000 Model 3 i veckan senast sista juni, enligt Inside EV:s källor. Ett något aggressivare mål än ett uttalande bara för någon vecka sedan där Elon Musk siktade på att i sommar tillverkade minst 5 000 bilar i veckan.

Annons

Etapper till målet och undvika dåliga vanor

Upptrappningen från de nuvarande omkring 2000 bilarna i veckan kommer ske successivt. Under nästa månad är målet att nå 3000 till 4000 bilar i veckan. För att snabbt öka volymen lägger man också till ett nytt skift, så att tillverkningen är igång dygnet runt.

I samband med interninformationen om planerna för produktionslinan skickade Elon Musk också ut ett par råd till sina anställda. Det var att undvika onödiga mötet och se till att kalla rätt personer till de möten man ändå ska hålla. Likaså bör man undvika komplicerade ord och svåra förkortningar som måste förklaras. Samt att använda ett sund förnuft när man fattar vissa beslut.