Tesla lanserar självkörande mjukvaran FSD Beta till alla i USA och Kanada

Tesla har under en lång tid testat sin självkörande mjukvara FSD Beta med en begränsad skara kunder i USA och Kanada. De som kunnat få mjukvaran är Tesla-förare som kunnat visa att de kör lugnt och säkert.

Nu är Tesla klara med de begränsade testerna och rullar idag ut mjukvaran brett till alla Tesla-förarna i Nordamerika. Det förutsatt att man köpt till den högsta nivån av autopiloten som kostar 150 000 kronor i USA.

– Tesla Full Self-Driving Beta är nu tillgänglig för alla i Nordamerika som begär det från pekskärmen, förutsatt att du har köpt det här alternativet. Grattis till Tesla Autopilot/AI-teamet för att ha uppnått en stor milstolpe, skriver Elon Musk på Twitter.

I videon nedan kan du se FSD Beta in full action:

FSD Beta till Europa

På sikt planerar Tesla också att rulla ut sin självkörande mjukvara på fler marknader, däribland också Europa och Sverige. Men det dröjer antagligen. Tidigare i år sa Elon Musk att han hoppades på att starta de första testerna i EU under detta året. Det med reservationen att lagstiftningen och rätt godkännande från myndigheterna inom EU faller på plats.

– Saker och ting är lite annorlunda i USA. I USA är saker som standard lagliga och i Europa är de olagliga som standard. Så vi måste få godkännande på förhand medan du i USA kan göra det på ditt eget samvete, sa Elon i mars i år.

Så tycks dock inte ha varit på fallet, då det har varit tyst om FSD Beta i Europa sedan Elons uttalande i våras. Och snart är året slut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.