Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla Roadster kommer 2023 – om Tesla slipper ”megadraman”

Det var 2017 i samband med premiären av Tesla Semi som Tesla också överraskade med en ny Roadster. En supermaxad sportbil med enorm prestanda som skulle klara sprinten 0-100km/h på under 2 sekunder.

Den tilltänkta leveranserna var då planerade att starta 2020. Det datumet har senare blivit flyttat till framtiden i omgångar då Tesla valt att prioritera andra lanseringar. Bland annat lanseringen och produktionen av volymmodellerna Tesla Model 3 och Model Y.

Nu ser det ut som Tesla Roadster kommer först 2023. Det skriver Elon Musk på Twitter samtidigt som han stämplar 2021 som året med galen komponentbrist.

– Om 2022 inte är megadramatiskt, bör nya Roadster levereras 2023, svarar Elon på kommentaren om när Roadster kommer.

Ett smakprov på Tesla Roadster och vad som komma skall kan du se i nedan videoklipp:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons