Tesla Roadster gör 0-100km/h på 1,1 sekunder – se videon som illustrerar känslan

2022 startar tillverkningen av Tesla Roadster och målsättningen är att bygga den snabbaste produktionsbilen i världen. Med en topphastighet på 400 km/h, 0-100 km/h på 2,1 sekunder och en räckvidd på över 1000 kilometer tar Roadster den elektriska drivlinan till nya nivåer.

I dagarna visade Tesla upp en av prototyperna på nya Roadster i en utställning intill original-Roadstern från 2008 på Petersen Automotive Museum i Los Angeles. På plakatet går det att läsa att ”värsting-varianten” av Tesla Roadster med SpaceX-tillägget kommer klara 0-96 km/h på 1,1 sekunder.

Teslas VD Elon Musk har tidigare pratat om SpaceX-tillägget och nämnt den otroliga sprinten som är möjlig med hjälp av små raketer som använder kall luft som framdrift. I och med utställningen har Roadster och dess otroliga prestanda blivit en snackis igen. Något som Elon kommenterar vidare på Twitter:

– Ja, med tilläggspaketet SpaceX är det möjligt. Det kommer att vara säkert men väldigt intensivt. Förmodligen inte klokt för de med ett medicinskt tillstånd ungefär som på de mest tuffa berg- och dalbanorna, kommentar Elon.

I en tidigare video har specialeffektsdesigner Slave Popovski illustrerat hur sprinten skulle upplevas för en åskådare:

– Den kommer faktiskt att kunna flyga mycket kort sträckor. Jag har alltid skrattat åt flygande bilar och nu gör jag en. Ödets ironi, kommentar Elon i en andra tweet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.