Tesla Roadster försenas: Tesla Cybertruck, fabriken i Berlin och Semi går före

I samband med avtäckningen av Tesla Semi i november 2017 överraskade Tesla också med supersport-elbilen Tesla Roadster. Den kraftfulla elbilen skulle bland annat klara 0-100 km/h på imponerande 2.1 sekunder. Det var tänkt att de första skulle levereras redan i år, men elbilen är försenad.

I veckan medverkade Elon Musk i en podcast med Joe Rogan. Där fick Elon frågan av Joe hur det går med Roadster. Han svarade:

– Jag kan inte riktigt säga när, men den kommer bli klar. Vi håller just nu på att komma igång med Model Y-produktionen. Coronaviruset har satt lite saker på ända…, säger Elon Musk med en suck.

Så prioriterar Tesla just nu

– Vi måste också få igång Gigafactory i Berlin, vi ska utöka fabriken i Shanghai. Dessutom ska vi få Tesla Cybertruck och Semi på banan, fortsätter sedan Elon.

På den direkta frågan om Cybertruck alltså kommer före Roadster lyder svaret: ”Roadster är lite som en dessert. Vi måste äta potatis, kött och grönsakerna innan vi får desserten.”

Elon Musk fortsätter sedan att förklara för att Roadster ska bli klar behövs nya ”tri-motor”, som ger drivlinan tre motorer. Dessutom behövs den nya plaid-plattformen (Teslas nya prestandaläge). ”Vi ska ha det i Model S, och sedan ska den användas i Roadster”, avslutar Elon.

PodCast-avsnittet kan du se i nedan spelare:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.