Tesla putsar till Model S och Model X med ny färg och lägre tyngdpunkt

Tesla gör sällan stora facelifts på sina modeller. Istället pytsar man löpande ut mindre uppgraderingar och nyheter. Nu har Tesla precis presenterat en sådan mindre uppdatering till nya Tesla Model S och Model X.

Det som Tesla främst väljer att lyfta fram i samband med uppdateringen är en ny röd exteriörfärg som fått namnet Ultra Red. Färgen är betydligt mer röd, och skiftande ur olika vinklar än den tidigare röda färgen Cherry Red som den nya färgen ersätter.

Dessutom får Model S och Model X också ett nytt glastak som väger mindre. Det sänker tyngdpunkten i bilen och ska ge bättre väghållningar, menar Tesla. Dessutom släpper det in fem gånger mer ljus samtidigt som det har samma UV-skydd som tidigare.

Prestandavarianterna Plaid får nya bättrade bromsbelägg som ska resultera i bättre bromsprestanda. Som en fjärde punkt kommer också en liten påminnelse om att Tesla Model S och Model X sedan en tid tillbaka också går att få med rund ratt som alternativ till den flygplansinspirerade yoke-ratten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.