Tesla producerar nu 4680-batterier till 1000 elbilar i veckan

Större battericeller som ska ge energitätare batterier till en lägre kostnad. Det är målet med den 4680-battericell som Tesla presenterade för två år sedan. Sedan dess har Tesla arbetat med att få igång och skala upp produktionen.

Under julhelgen berättade Tesla att man nått en ny milstolpe för produktionen. Tesla har lyckats producera 868 000 battericeller på en vecka. Det räcker till att sätta batterier i 1000 elbilar.

Battericellen är speciellt viktigt då Tesla kommer kunna minska produktionskostnaderna för sina elbilar när produktionen väl kommer upp i volym. I samband med presentationen i september för två år sedan la Tesla fram ett par målvärden för den nya cellen.

Med den nya cellen ska räckvidden kunna öka med 54 procent, kostnaden per kWh minska med 56 procent och investeringen per GWh ska kunna minska med 69 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.