Tesla planerar att skeppa kinatillverkade Tesla Model 3 till Europa – vill bemöta ökad konkurrens

Pressbild: Tesla

Förra året invigde Tesla sin fabrik i Kina för tillverkning av Tesla Model 3 för den inhemska marknaden. Nu kommer uppgifter att fabriken i Kina också kommer tillverka Model 3 för export till Europa, Singapore, Australien och Nya Zeeland.

Tillverkningen av Model 3 ämnade för Europa ska starta under årets fjärde kvartal, uppger en anonym källa till Bloomberg. Anledningen påstås vara att Tesla vill öka produktionsvolymerna av Tesla Model 3 i ett led att bemöta den ökade konkurrensen.

Draget kan ge positiva effekter då det gör att Tesla Model 3 kan öka leveransvolymerna till Europa. Idag tillverkas Model 3 ämnade för Europa i Teslas fabrik i USA. En fabrik som är känd för att producera bilar volymmässigt nära bristningsgränsen.

Dessutom har det kommit flera rapporter om att de bilar som tillverkas i Kina håller högre kvalité än de tillverkade i USA. En av orsakerna är att Tesla lärt sig mycket av tillverkningen i USA, inför att man sedan byggde en mycket modernare fabrik i Kina.

Officiella representanter för Tesla i Kina har nekat till att kommentera uppgifterna, skriver tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.