Tesla Cybertruck redo för premiär – här är allt vi vet

Teslas pickup-koncept, med en Ford F-150 på flaket.

Avtäckningen av Teslas nästa stora nyhet närmar sig. En pickup. Ett ytterst viktigt segment för bland annat den amerikanska marknaden. Alla uttalandet som gjorts av Teslas Vd Elon Musk kring pickupen har varit mycket kryptiska. Teaserbilderna har varit ännu mera sparsamma.

Den första bilden vi fick se var i samband med avtäckningen av Tesla Semi. Då visade man en första skissbild på pickupen, då med en Ford F-150 på sitt flak. Senare har det kommit en ytterligare teaserbild men vad den avbildar är högst oklart. Du kan se bilden längre ner i den här artikeln.

Kring prestandan är Elon också här mycket kryptisk. Men bland annat så har han kommenterat prisbilden, Där har han sagt att grundpriset på instegsmodellen kommer kosta omkring 50 000 dollar i USA. Det kan jämföras med Tesla Model 3 Longe Range som i USA kostar 47 990 dollar. Dyrare versioner av Tesla Pickup med mer prestanda kommer också finnas. De värstingspecifikationer som följer kommer troligtvis vara knutna till de dyrare modellerna.

Tesla pickup blir otroligt kraftfull och annorlunda

Bland annat har han sagt att ”Tesla Pickup kommer vara bättre än allt annat där ute”. Den kommer kunna lasta mer än en Ford F-150 och vara en bättre sportbil än en Porsche 911. Den kommer få dubbla motorer, fyrhjulsdrift och ”ett galet vridmoment”.

Elon Musk är känd för att gilla science fiction och rymdfilmer, och han har bland annat sagt:

­­– Den måste vara otroligt funktionellt ur ett lastningsperspektiv. Den kommer se fantastisk ut, men den kommer inte se ut som en vanlig pickup. Den kommer vara ganska sci-fi, säger Elon Musk.

Tesla Pickup-skissbild

Tesla Pickup kommer troligtvis erbjuda upp till sex sittplatser, ha en räckvidd på 645-800 km och kunna dra 150 ton. De sistnämnda kommer väl inte vara tillåtet i praktiken men ska ge en indikation på bilens råstyrka och hållbarhet. Dynamiska stötdämpare ska automatiskt justera sig efter vad som lastas.

Men han har också backat i vissa uttalandet, bland annat sa Elon i juni 2018 att luckan bak på flaket kommer kunna fällas ner mot marken ungefär som en bakgavellyft på en större lastbil. Denna tweet är sedan dess raderad.

Tesla Pickup ska också kunna fungera som en powerbank och är utrustad med 240 volts strömuttag: ”För att kunna arbeta med dina eldrivna verktyg ute i fält hela dagen”.

Premiär av Tesla Pickup i november

Enligt senaste uppdateringen är Tesla Pickup fortfarande planlagd för premiär i november.

Uppdatering: Nu är datumet förtydligat till den 21 november.

Uppdatering 2019-11-15: Drygt en vecka inför lansering har Tesla genom en varumärkesansökan skyddat modellbeteckningen Cybertruck och emblemet: Cybrtrk. Därmed vet vi att namnet på bilen med stor sannolikhet blir Tesla Cybertruck.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.