Tesla pausar tillfälligt tillverkning av Tesla Model S och Model X

Amerikanska CNBC rapporterar om att Tesla pausar tillverkningen av Tesla Model S och Model X från 24 december till 11 januari. I mailet som CNBC tagit del av framkommer det inte någon anledning till pausen.

En del medier spekulerar att det rör sig om en minskad efterfrågan på företagets premiummodeller. Tesla har också tidigare vidtagit likande åtgärder för att drastiskt bygga om produktionslinan. Det har väckt spekulationer om att modellerna ska uppdateras.

Spekulationerna som spär på rykten om en uppdatering av modellerna är att Teslas VD Elon Musk för ett år sedan skrev en tweet om att en ny drivlina till Model S, Model X och Roadster var ungefär ett år bort i tiden.

Tesla har dock inte bekräftat någon större uppdatering av modellerna i närtid. Den första stora kända uppdateringen av Model S kommer ske först i höst. Då lanserar Tesla prestandaladdade Model S Plaid.

Under årets tredje kvartal leverade Tesla 15 200 Model X och Model S. Det motsvarar ungefär 11 procent av Teslas totala leveranser under perioden.

Under perioden erbjuds de anställda betald ledighet i fem dagar utöver de redan betalda röda dagarna. Tre lediga dagar i mellandagarna blir dock obetalda. Här uppmannas de anställda att söka extra timmar inom andra delar hos Tesla eller vara med och hjälpa till vid överlämning av nya bilar till kunder i mellandagarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.