Tesla pausar sitt rekommendationsprogram

Pressbild: Tesla

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom tiden med allt från gratis bilar, tillbehör, inbjudan till premiärer och gratis Supercharging.

På senare tid har programmet gett gratis laddning vid Tesla Superchargers motsvarande 1500 kilometer till den som rekommenderar och till den som blivit rekommenderad. Idag meddelar dock Tesla att man pausar belöningsprogrammet tills vidare.

”Från och med 18 september 2021 och tills vidare erbjuder vi inte längre rekommendationsbelöningar i din region. Vi vill tacka alla lojala Tesla-supportrar som varje dag hjälper oss att utföra vår mission genom att dela med sig av sin entusiasm för Tesla till vänner och familj. Bara under 2020 hjälpte Tesla-ägare till att påskynda världens övergång till hållbar energi genom att undvika 5,0 miljoner ton CO2e-utsläpp.”

Enligt nyhetssajten Electrek är belöningsprogrammet en kostsam historia för Tesla och man har länge pratat om att det ska göras om. Enligt den källa som Electrek refererar till så finns det en plan att slopa referenslänken som Tesla-ägaren idag använder.

Istället ska man skapa ett appbaserat referensprogram som istället premierar personliga referenser och visningar av den egna bilen. Det är dock inget som Tesla bekräftat officiellt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.