Tesla pausar Tesla Model S och Model X i Sverige – för att komma ikapp

Pressbild: Tesla

I början av året stoppade Tesla tillverkningen och leveranserna av elbilarna Tesla Model S och Model X. Anledningen var en större uppdatering av de två modellerna.

Efter en viss försening startade sedan leveranserna av den nya uppdaterade modellen förra sommaren i USA. I Sverige blir väntetiden lite längre.

För att hantera sin backlog och efterfrågan stänger Tesla nu dessutom tillfälligt orderböckerna för Model S och Model X utanför Nordamerika. Det framgår av ett mail som Tesla skickat ut till de som har en liggande beställning:

– För att kunna påskynda leveransen av samtliga existerande beställningar, inklusive din Model S, kommer vi för tillfället inte ta emot nya beställningar av Model S och Model X i marknader utanför Nordamerika, skriver Tesla i mailet.

Tesla uppskattar också att leveranserna utanför Nordamerika ska kunna starta under andra halvan av 2022. Tesla Model S får en räckvidd på upp till 637 kilometer och imponerande prestanda med 1020 hästkrafter. Toppfarten är 322 km/h och 0-100km/h ska den klara på 2,1 sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.