Tesla öppnar sin femtionde Supercharger-station i Sverige

Tesla fortsätter att utöka sitt nätverk av Superchargers. Idag öppnar Tesla sin femtionde station i Sverige. Den nya stationer öppnar i Dorotea i Västerbotten strategiskt utmed E45:an.

Stationen i Dorotea får fyra laddare som vardera har en kapacitet på upp till 250 kW. Med invigningen av den nya stationen ska det nu enligt Tesla bli möjligt att resa hela vägen från Ystad till Kiruna genom att enbart ladda vid Teslas Superchargers.

Totalt har Tesla idag 582 laddare fördelade över de 50 stationerna i Sverige. Planen är att fortsätta expansionen i Sverige och under de kommande 12 månaderna finns en plan att öppna ytterligare 20 nya stationer. 

Nyligen firade Tesla också en milstolpe i Europa. På kontinenten finns det nu över 650 stationer med totalt 6500 laddare. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.