Tesla öppnar nya snabbladdare och nytt provkörningskoncept i Örebro

Tesla gör en kraftfull satsning och etablerar sig trefaldigt i Örebro. Idag har Tesla slagit på strömmen till Supercharger-station nummer 70 i Sverige.

Samtidigt lanserar man också det nya digitala provkörningskonceptet ”Remote Test Drive” och på gång är också ett nytt Tesla Center.

Den nya provkörningshubben är det första i sitt slag i Europa. Hubben står intill Mariebergs Galleria. Här är det möjligt att boka en provkörning på Teslas hemsida eller på plats med en QR-kod.

Inför provkörningen guidas man virtuell genom hela provkörningsprocessen. Bland annat får man ta del av instruktionsvideos om hur bilarna fungerar. Väl på plats kan bilarna öppnas och startas med hjälp av Teslas mobilapp.

Provkörningshubben är designad av Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen. Lokala graffitikonstnärer kommer att smycka den med sin konst när den sedan kommer till olika städer under Sverigeturnén.

70 Supercharger-stationer i Sverige

Den nya Supercharger-stationer i Örebro är strategiskt belägen vid E20/E18. Stationen har 12 Superchargers med V3-teknologi med en effekt på upp till 250 kW. Stationen är öppen för alla elbilar.

Tesla har nu 70 Supercharger-stationer i Sverige med fler än 900 snabbladdare. Omkring 80 procent av alla stationerna är öppna för alla elbillar.

Mer på gång i Örebro

Planerna för Örebro är mer långtgående än så. Senare under våren kommer Tesla också öppna upp sitt åttonde Tesla Center i Sverige. Centret ska erbjuda en serviceanläggning, leveranscenter och showroom. Centret ska också göra det möjligt att utöka antalet mobila servicetekniker i regionen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.