Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Tesla öppnar kundcenter i Umeå – och erbjuder fler mobila servicetekniker

Tesla i Umeå. Pressbild: Tesla

Idag slår Tesla upp portarna till ett nytt Tesla Center i Umeå. Anläggningen kommer inhysa försäljning, leveransenhet och en serviceanläggning för kunder i Norrlandsregionen.

Det blir Teslas första fasta punkt i Norrland. Sedan tidigare finns Tesla Center i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping. Tidigare har kunder i Norrland fått förlita sig på mobila servicetekniker och Stockholm. De mobila serviceteknikerna dock finnas kvar och kommer fortsätta serva ägarna i hela Norrbotten och Västerbotten, skriver Tesla i ett pressutskick.

Expansionen av tjänsten med mobila servicetekniker, Mobile Service, ska växa ännu mer i hela landet. Vanligtvis genomför Mobile Service okring 80 procent av alla reperationer medan bilen står parkerad hemma hos kunden eller dess arbetsplats.

– Konceptet har en mycket hög kundnöjdhet eftersom kunden endast behöver interagera genom att öppna och låsa bilen på distans i Teslas mobilapp för att få serviceärenden åtgärdade, skriver Tesla.

Idag har Tesla 13 mobila servicetekniker. De första utgick från storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. På senare år har också tekniker som utgår från bland annat Umeå, Borlänge, Växjö, Örebro och Norrköping tillkommit och det finns fortsatta planer på ytterligare expansion i bland annat Sundsvall.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons