Tesla ökar variationen på Model 3 – tyder på ökad produktionstakt

Det har funnits utmaningar för Tesla när de ska producera sin folkelbil Model 3. En av utmaningarna har varit att komma upp i ett tillräcklig högt produktionstempo och därmed en kostnadseffektiv produktion.

För att nå en hög effektivitet har Tesla därför hållit variationen på Model 3 ytterst begränsad. Många av de utlovade tillvalen har helt enkelt inte börjat tillverkas ännu. Bland annat har Tesla Model 3 än så länge endast levererats med bakhjulsdrift.

Tesla har under de gångna veckorna gjort flera åtgärder i produktionen för att komma upp i ett högre produktionstempo. Ett tydligt tecken på ökat produktionstempot är att Teslas Vd Elon Musk gått ut med att från och med nästa vecka kommer man öppna upp för beställningar på dubbla motorer och således fyrhjulsdrift.

Likaså ska man börja erbjuda ett Performance-paket i samband med att man öppnar upp för fyrhulsdrift. Specifikationerna på det kommer i nästa vecka i samband med att man öppnar upp för detta. Elon skriver vidare att de första fyrhjulsdrivna Model 3 kommer börja tillverkas i juli och framåt.

Leverans av Model 3 till Sverige

Att variationen ökar är ett sundhetstecken på Teslas produktion. Ett ökat produktionstempo är en tydlig indikation på att produktionsvolymerna ökar och når de mål man vill. Tidigare har Elon Musk sagt att fyrhjulsdrift kommer först när man nått ett produktionstempo om 5000 bilar i veckan. Med ett ökat tempo vet vi också att internationella och därmed svenska leveranser också är mycket närmre. Mitten till slutet av 2018 är de tidigare indikationerna vi fått från Tesla på internationella leveranser.

Se vad Model 3 går för

Vad Model 3 (med endast bakhjulsdrift) går för kan du se i ett videoklipp där en amerikansk Youtuber tar med sig bilen till en dragstrip. Se när han slår rekord här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.