Tesla vill höja efterfrågan i Kina genom lägre priser och rekommendationer

Tesla verkar nu aktivt vilja öka sin efterfrågan på sina elbilar i Kina. Det gör man bland annat genom att sänka priserna på Tesla Model Y och Model 3 och det ganska rejält. Priset för Model 3 sänker Tesla med 5 procent och för Model Y blir prissänkningen hela 9 procent.

Dessutom återinför Tesla också rekommendationsprogrammet i Kina. Det innebär att befintliga kunder som rekommenderar någon att köpa en ny Tesla får en bonus.

Tesla har tidigare haft liknande program där både köparen och den som rekommenderade fick en viss mängd gratis snabbladdning. Det nya rekommendationsprogrammet får däremot en annan karaktär.

Den som rekommenderar någon att köpa en Tesla får poäng, skriver Tesla på sin hemsida. Dessa samlas i en ”skattkista” som sedan går att använda i kvartalsvisa utlottningar.

Bland vinsterna finns allt från Tesla-skärp, laddboxar, lefordon för barn och möjlighet till att använda Tesla uppgradera autopilot (utöver gratisnivån) kostnadsfritt under en viss period. I en årlig utlottning nämns också större vinster. Dessa inkluderar VIP-inbjudan till Teslas fabrik i Kina, 5 000 gratismil på Tesla Superchargers och fri tillgång till alla nya prylar i Teslas butik under tre år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.