Tesla och Lucid Motors i prisduell – Tesla dumpar priserna på Model S i USA

Tidigare i höst presenterade Lucid Motors sin lyxiga premiumelbil Lucid Air. Modellen lanserades med flera olika utrustningsnivåer. Först ut är en toppversion med lång räckvidd, hög prestanda och ett startpris på $169 000 i USA.

Redan då kommunicerade man också att det kommer en basmodell, med ett startpris från $80 000. Den skulle lanseras först 2022. Priset ligger en bra bit över det på Tesla Model S som startar på $71 990.

Idag presenterade Lucid Air mer information om sin basmodell och i samband med det fick den ett nytt lägre pris. Grundmodellen av Lucid Air kommer i USA att kosta $69 900. Det fick Teslas Vd Elon Musk att agera direkt, som då utan att blinka sänkte priset på Tesla Model S.

– Handsken är kastad. Profetian uppfyllts. Ikväll sänker vi priset på Model S till $69 420, skriver Elon Musk på Twitter.

Grundmodellen Lucid Air får 480 hästkrafter, en räckvidd på 653 kilometer enligt amerikanska körcykeln EPA. I basmodellen är den utrustad med en motor, men som tillval finns två med fyrhjulsdrift. Tesla Model S har i grundmodellen en räckvidd på 646 kilometer enligt amerikanska EPA och fyrhjulsdrift som standard.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.