Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Tesla har gått på högvarv för att i slutet av juni nå sitt produktionsmål om minst 5000 producerade Tesla Model 3 på en vecka. Bland annat har vi kunnat rapportera om att man öppnat upp produktionslinor i stora tält. Nu verkar det som man i princip nått dit.

Under de sista sju dagarna av kvartal två producerade man totalt 4969 Model 3, enligt uppgifter hos de som grävt i statistiken. Teslas Vd Elon Musk gick själv ut och bekräftade uppgifterna, men addera också produktionen av Model X och S i sin statistik, då han gjorde uttalandet “7000 bilar, 7 dagar”.

Annons

Om Tesla kommer fortsätta hålla 5000 bilar nästa vecka kan så klart diskuterats, enligt uppgifter till InsideEV:s så plockade man personal från Teslas huvudkontor, SolarCity och andra delar av koncernens verksamheter för att lägga fullt fokus kring produktionslinan för Tesla Model 3. Men det är ändå en viktig milstolpe för Tesla, där man lovade att nå 5000 producerade bilar under en vecka i slutet av juni.

Nästa mål – 6000

”Jag tror att vi har blivit ett riktigt bilföretag”, skriver Elon Musk i ett e-post till de anställda, enligt Electrek. ”Inte bara producerade vi 5000 Model 3, vi nådde också produktionsmålen för S & X”.

Nästa mål är enligt Tesla att producera 6000 Model 3 på en vecka under nästa månad. Om det är juli eller augusti framgår inte.