Tesla Model Y utan baksäte fintar bort franska fordonsskatten

Tesla i Frankrike har visat upp en specialversion av Tesla Model Y med extra mycket bagageutrymme, och följaktligen också då med färre sittplatser. Endast två stycken. Bagaget lastar upp till 2158 liter.

Det här är en specialversion, riktad till företagare. Bilen kan säljas som ett kommersiellt fordon och åtnjuter därför generösa skattesubventioner. I Frankrike har fordon som inte kan uppenbart användas privat en avdragsgill skatt.

– Denna hållbara och effektiva lösning erbjuder ett ytterligare alternativ till kommersiell mobilitet, oavsett om det gäller transport av varor eller som utryckningsfordon, kommenterar Clément Maguet, kundansvarig på Tesla Frankrike.

Om det vid ett senare tillfälle är möjligt att konvertera tillbaka fordonet till en Model Y med fem sittplatser framkommer inte. Framöver lär det i vilket fall som helst nu börja dyka upp en del Tesla Model Y som transportbilar på de franska vägarna.

Även Danmark har ett liknande regelverk och skulle kunna tillämpa applikationen, noterar Elbilsveckan som uppmärksammat tilltaget.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.