Tesla Model Y med siktet på att rulla ut från tre nya fabriker 2021

Målarverkstan för Tesla Model Y vid Gigafactory Shanghai

I samband med senaste kvartalsrapporteringen kommenterade Tesla produktionsplanerna för nya elsuven Tesla Model Y. Den nya modellen har blivit allt mer populär i USA och Kanada sedan introduktionen i början av året.

Just nu tillverkas Model Y i Teslas fabrik i Fremont i Kalifornien, men fler fabriker är på gång. Först ut är fabriken i Kina, som idag tillverkar Model 3. Intill fabriken har man byggt ytterligare en stor anläggning som ska fokusera på Tesla Model Y.

Nästa år står också Teslas fabrik i Tyskland klar. Den första modellen att rulla av produktionslinorna här kommer att vara Tesla Model Y. Den europeiska modellen introducerar en helt ny tillverkningsteknik, där stora delar av bottenplattan gjuts i enskilda stycken.

– Vi bygger för tillfället Model Y-kapacitet vid Gigafactory Shanghai, Gigafactory Berlin och Gigafactory Texas, och ligger enligt plan för att kunna starta leveranserna från respektive anläggning under 2021, rapporterar Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.