Tesla Model Y och Model 3 byter 12 volts-blybatteriet mot litiumjonbatteri

Foto: Tesla

När Tesla lanserade nya uppdaterade Tesla Model S och Model X tidigare i år fick det också ett nytt 12-voltsbatteri. Istället för det klassiska blybatteriet som bilar dragits med i decennier satte man dit ett litiumjonbatteri.

Nu kommer också de första uppgifterna om att även Tesla Model 3 och Model Y har uppdaterats med samma nya 12-voltsbatteri. Fördelen är ett tåligare batteri med betydligt längre livslängd.

Enligt uppgifterna ska 12-voltsbatteriet setts i en Tesla Model 3 som tillverkats och levererats i USA. Tidigare har det också funnits uppgifter om att fabriken i Kina snart också ska ha börjat montera samma typ av 12-voltsbatteri.

Samma källa berättar också att Model 3 och Model Y inom kort också får en ny processer, AMD Ryzen. Det är samma snabba nya processer som sitter i nya uppdaterade Tesla Model S och Model X.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.