Tesla Model Y, Model S och Model X kan få längre räckvidd

Genom tekniska förbättringar har Tesla lyckats förlänga räckvidden på flera av sina elbilar. Det rör sig om den kommande elbilen Tesla Model Y samt modellerna Model S och Model X. Räckvidden kommer kunna ökas med omkring 5-10% för alla nytillverkade fordon. Model Y kommer troligtvis därmed ha en uppdaterad räckvidd de första leveranserna sker i slutet på mars.

Uppgifterna kommer från Elon Musk i samband med senaste kvartalsrapporteringen, via Business Insider. Tesla har dock ännu inte skickat in några underlag till berörda myndigheter för att få en officiellt uppdaterad räckvidd.

Den ökade räckvidden skulle betyda att Model Y kan få en räckvidd uppåt 55 mil istället för idag aviserade 50 mil. Model S skulle kunna få en räckvidd uppåt 66 mil istället för dagens 61. För Model X skulle vi möjligtvis kunna se en ökning upp till 55 mil istället för dagens 50 mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.