Tesla Model Y med första leveranser i mars 2020 – långt före tidplanen

Tesla Model Y kommer tidigare än väntat. I samband med Teslas senaste kvartalsrapportering berättade företaget att den nya SUV:en kommer börja levereras under mars 2020 i USA .

Det är långt tidigare än den ursprungliga tidplanen med leverans hösten 2020. De svenska leveranserna är dock oförändrade. På Teslas svenska hemsidan anger man att produktionen för Sverige förväntas inledas i början av 2021. Det datumet har stått sig sedan den första presentationen av Model Y. Det återstår att se om den också kommer tidigare till Sverige.

Tesla har tidigare sagt att Model Y kommer tidigare än planerat. Orsakerna är att bilen visat sig vara lättare att bygga än vad man tidigare trott. Man har kunnat dra nytta och lärdomar från Model 3 som underlättat.

Vid lanseringen kommer Tesla Model Y i två utföranden. En fyrhjulsdriven Long Range-version med en räckvidd på 505 km och en Performance-version med en räckvidd på 480 km. Startpriserna är 719 000kr respektive 769 000kr.

Tidigare fanns det också en Model Y med bakhjulsdrift i Long Range-utförande i Tesla konfigurator. Den tycks man nu ha plockat bort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.