Tesla Model Y från Berlin får fem stjärnor i Euro NCAP: ”Nära inpå perfekt betyg”

Krocktestarna på Euro NCAP har satt Tesla Model Y på prov. Det blev full pott med fem stjärnor. Utöver de fem stjärnorna sticker modellen ut överlägset positivt i flera delmoment. Euro NCAP hyllar Tesla Model Y som får nära inpå perfekt betyg i aktiv säkerhet.

– Grattis till Tesla för ett verkligen enastående rekordhögt Model Y-betyg. Tesla har visat att inget annat än det bästa är tillräckligt bra för dem och vi hoppas få se dem fortsätta att sträva efter det målet i framtiden, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare för Euro NCAP.

I kategorin Skydd av vuxna får Tesla Model Y 97 procent, vilket är det absolut högsta betyget bland bilarna som Euro NCAP testat de senaste åren. Delmomentet Skydd av barn ger Model Y 87 procent och Skydd av oskyddade trafikanter ger 73 procent. I kategorin Förarstödsystem (aktiv säkerhet) kammar Model Y hem hela 98 procent.

Euro NCAP lyfter också uttryckligen fram Teslas kamerabaserade ”Vision”-system. Det presterar anmärkningsvärt väl i att förhindra kollisioner med andra bilar, cyklister och fotgängare.

– Model Y byggd i Teslas Berlin Gigafactory får imponerande 97 procent i Skydd av vuxna och nästan perfekta 98 procent i Förarstöd, med full pott för sitt körfältsstöd och nya kabinkamerabaserade förarövervakningssystem, noterar Euro NCAP.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.