Tesla Model Y först ut ur nya Europafabriken – får unik lackering

Produktionsversionen av Tesla Model Y

Teslas första fabrik i Europa, Gigafactory 4, som ska tillverka och leverera elbilar inom kontinenten ska vara klar nästa år. Bygget av fabriken strax utanför Berlin påbörjades tidigare i år. Tesla har tidigare avslöjat att det är Tesla Model Y som kommer tillverkas först i fabriken. Något som Teslas Vd återigen bekräftar.

Den svenska utrullningen av Tesla Model Y är planerad att starta i början av 2021. Gigafactory 4 står troligtvis klar i mitten på 2021 vilket innebär att de första bilarna för den europeiska marknaden kommer tillverkas i USA, precis som idag.

När produktionen väl kommer igång i Gigafactory 4 kommer Tesla kunna erbjuda en Europa-exklusiv finess:

– Gigafactory Berlin kommer att ha världens mest avancerade lackeringsverkstad, med fler lager av fantastiska färger som subtilt förändras med bilens kurvor, berättar Elon Musk på Twitter.

På sikt kommer dock fabriken i USA och Kina också få de nya lackeringsmöjligheterna. Men det är inget man eftermonterar i en produktionslina över en natt, tillägger Elon.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.