Tesla Model Y får två nya läckra färger i Sverige

I samband med att Teslas nya fabrik i Berlin stod klar lovade man också en helt ny revolutionerande målarverkstad som skulle innebära helt nya färger. Idag lanserar Tesla de nya färgerna, som får namnen Midnight Cherry Red och Quicksilver.

Färgerna är exklusiva för Model Y tillverkade i Berlinfabriken och går bara att få på de marknaderna dit fabriken levererar. Det innebär bland annat Sverige och gäller modellerna Tesla Model Y Long Range och Performance.

Standardfärgen för Tesla Model Y är fortsatt vit. Midnight Cherry Red går att få som tillval för 35 000 kronor och Quicksilver för 32 500 kronor.

Målarverkstaden i Giga Berlin har en unik layout och är speciellt utformad för de nya färgerna. Här kan Tesla lägga upp till 13 lager färg vilket ska ge en unik och högklassig finish.

De nya färgerna beskriver Tesla om ett ”högpigmenterade metalliskt lackmaterial” som ska lyfta fram konturerna på Model Y och gör att färgen skiftar från olika vinklar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.