Tesla Model Y fångad på bild i det fria

För första gången har en Tesla Model Y fångats på film när den är ute och kör på publika vägar. Spaningen gjordes i Kalifornien nära Teslas huvudkontor.

Tidigare har vi sett spaningar på den kommande SUV:en från Tesla när den laddas, men detta är alltså första gången vi ser den i trafik. Det ironiska i kråksången är att det är kamerorna på en Tesla Model 3 som fångade elbilens färd.

Tesla Model Y i den mötande filen

Att Tesla är ute och testar bilen på publika vägar är ett gott tecken att utvecklingen går framåt i bra tempo.

Tillverkningen av Tesla Model Y kommer att påbörjas i slutet av 2020 för den nordamerikanska marknaden. Till Europa och Asien kommer produktionen starta i början på 2021.

I Sverige kommer Tesla Model Y Longe Range med bakhjulsdrift kosta 654 180kr. Long Range-versionen med fyrhjulsdrift kommer ha ett pris på 688 180kr. 2022 kommer också en Standard Range-version till Europa med ett lägre pris.

Videoklippen, som är knappt två sekunder vardera kan du se nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.