Tesla Model Y briljerar i amerikanska krocktester

Tesla Model Y har fått fem stjärnor i samtliga kategorier i krocktester genomförda av amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA. Model Y bygger på samma grund som den mindre Model 3 som också fått höga betyg i testerna.

En utmaning i utvecklingen har varit modellens höjd. Eftersom Tesla Model Y är en hög bil finns det en ökad risk för att den ska slå runt vid en olycka. Genom att förstärka och aktivt arbete med att sänka tyngdpunkten har Tesla dock lyckats få ner denna. Arbetet har lönat sig och risken att bilen ska slå runt är lägst bland samtliga SUV:ar testade av organisationen.

Tesla Model Y plockar hem fem stjärnor i kategorierna frontalkrock, sidokrock och rullningsrisk. Det ger också helhetsbetyget fem stjärnor.

– Chassit i Model Y har nu världens största helgjutning. Tillsammans med ett förstärkt batteripaket minskas risken för intrång i kupén. Det skapar en robust säkerhetscell med tillräckligt med utrymme för våra avancerade säkerhetsskydd för att ge bästa möjliga passagerarskydd, skriver Tesla som kommentar om testerna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.