Tesla Model S och Model X uppdateras – här är de första bilderna

Ryktena att Tesla Model S ska uppdateras har pågått under en längre tid. I samband med företagets kvartalsrapportering släpper Tesla nu också de första bilderna på nya uppdaterade Tesla Model S. Även Tesla Model X får en ny interiör i samma stil.

Därmed har vi en bekräftelse på att modellen faktiskt ska uppdateras. Tesla Model S lanserades 2012 och sedan dess har de visuella ändringarna varit få. Redan nu går det att beställa nya Tesla Model S och Model X, men leveranser sker först i september.

Direkt iögonfallande är den unika ratten, vars form mer kan liknas vid en sådan vi ser i en Formel 1-bil. En liknande ratt har vi också fått se i prototyperna av Tesla Roadster.

Med uppdateringen får Model S/X tre skärmar. En mittdisplay på 17″, en skärm framför föraren och en bakre skärm för media, spel och klimatkontroll. Speldatorn får 10 teraflops processorkraft och trådlös spelkontroll vilket möjliggör spel från alla platser.

Tesla delade också med sig av en exteriörbild på kommande värstingvarianten av Tesla Model S. Modellen med tillägget Plaid kommer ersätta dagens Performance-modeller av Model S/X. Model S Plaid får tre motorer och ska klara 0-100km/h på 2 sekunder. För Model X Plaid landar samma sprint på 2,5 sekunder.

Apropå… så gick kvartalet…

Som grädde på moset slog Tesla också nytt kvartalsrekord. Intäkterna steg med 10,7 miljarder dollar, en ökning med 45 procent jämfört med samma period förra året. Under 2020 leverade Tesla nästan 500 000 elbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.