Video: Tesla Model S sätter rekord på Nurburgring – petar Porsche Taycan

Tesla och Porsche har under året sedan introduceringen av sina respektive elbilar Tesla Model S Plaid och Porsche Taycan kämpat om rekordet på berömda racingbanan Nürburgring i Tyskland.

För ett år sedan satte Porsche rekordet med Taycan som klarade varvet på 7 minuter och 42 sekunder. Det gjorde att Elon Musk lovade revansch. Idag kan Tesla berätta att man med en produktionsversion av Tesla Model S Plaid satt ett nytt rekord.

– Tesla Model S Plaid satte precis officiellt hastighetsrekord för en eldriven produktionsbil på Nürburgring. Helt omodifierad direkt från fabrik, skriver Elon Musk på Twitter.

Elon delade med sig av en bild som visar att Model S Plaid klarade varvet på 7 minuter och 30 sekunder. Snitthastigheten låg på 166 km/h. Den officiella sluttiden blev dock 7 minuter och 35 sekunder.

– Nästa steg är att modifiera Plaid med extra aero-ytor, nya bromsar och banhjul (allt som kan göras utan att involvera Tesla), tillägger Elon.

Tesla har släppt en video från banan. Den kan du se nedan:

En lokal entusiast som hörde rykten om att Tesla skulle besöka banan tog sig dit för att fånga ögonblicket. I en video får vi se flera korta sekvenser där Teslas bilar kämpar om rekordet i otroliga hastigheter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.