Tesla Model S och X uppdateras: Längre räckvidd

Inatt lanserade Tesla uppdaterade versioner av sina flagskeppsmodeller Tesla Model S och Model X.

Genom ny teknik har Tesla utökat räckvidden på Long Range-modellerna av Modell S och X. Bilarna använder samma typ av batteripaket på 100 kWh, men får en utökad räckvidd med upp till 10%. 

Den nya tekniken består av en effektivare utvecklad drivlina, teknik som tagits fram i samband med utvecklingen av Tesla Model 3. De båda bilarna uppnår nu en energieffektivitet på 93%. Den officiella räckvidden för de två modellerna är 610 km för Model S Long Range och 505km för Model X Long Range, enligt WLTP-körcykeln. 

Tesla Model S och Model X uppdateras också för att kunna laddas snabbare, med upp till 200 kW blir de redo för nästa generations snabbladdare från Tesla. De båda modellerna får också uppdaterad stötdämpning. Med en fullt adaptiv stötdämpning ska man få en bekvämare åktur i bilen, då bilen analyserar vägunderlaget i realtid.

Samtidigt meddelar Tesla också att Tesla Model S och Model X återlanseras i Standard Range-utförande. Alla nyheterna finns tillgängliga från och med idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.