Tesla Model 3-uppdatering väntas snart – liten fabriksaktivitet tyder på det

Uppgifterna om att en ny uppdaterat Tesla Model 3 är på gång har flitigt strömmat in under de senaste veckorna. Allt från spaningar på maskerade bilar till uppgifter om att produktionslinor byggs om har cirkulerat i medier.

Kinesiska bloggare Wu Wa som regelbundet bevakar Tesla-fabriken i Shanghai med drönare vittnar nu om mindre aktivitet kring produktionsanläggningen. Något som styrker tidigare uppgifter till nyhetsbyrån Bloomberg att Tesla tillfälligt skulle pausa produktionen av Model 3 i slutet av denna månaden för att ställa om produktionslinorna.

– Vi observerade mycket mindre aktivitet i Fas 1 Model 3-området och Fas 2 Model Y. Enligt en Bloomberg-rapport förra veckan kommer Shanghai-fabriken att stängas under en period i slutet av maj i väntan på den nya Model 3, och från aktiviteten på platsen nu verkar detta vara sant, skriver Wu Wa.

Tesla har inte officiellt bekräftat att Model 3 kommer få en facelift, även om de första ryktena om det kom redan i slutet på förra året – och de spaningar som gjorts styrker det.

Den 17 maj bekräftade Elon Musk att Tesla har några större produktnyheter på gång. Om han då räknar in en facelift av Tesla Model 3 som en av dessa återstår att se. I samband med den presentationen visade Elon Musk upp en siluett på en bilmodell som förhållandevis väl matchar Tesla Model 3.

Noterbart i siluetten är att fronten har blivit planare vilket är något som också stämmer överens med en av de första och mest omstridda bildläckorna som påstås visa en ny front till Model 3 som är mer plan.

I mitten av maj såg vi också en första film från en maskerad Model 3 som siktats på Teslas testbana. Den filmen lyckades också fånga en rejält uppdaterad interiör. Den kan du se här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.