Tesla Model 3 – snart Sveriges vanligaste elbil

Pressbild: Tesla

Sedan den svenska marknadslanseringen för drygt ett år sedan har Tesla Model 3s intåg på den marknaden var tydlig. Elbilen är otroligt efterfrågad. I slutet på mars registrerades drygt 1 200 nya fordon och Model 3 har idag på mycket kort tid blivit den fjärde mest vanliga elbilen i Sverige.

Om tempot fortsätter i samma takt kommer Tesla Model 3 snart bli den vanligaste elbilen i Sverige. Fortsätter den snabba utrullningen kommer det ske redan i april, men historiskt brukar Tesla lansera stora volymer i slutet av varje kvartal. En kvalificerad gissning säger att förstaplatsen nås senast till sommaren.

Både Renault Zoe och Nissan Leaf är två andra högt efterfrågade modeller. Bilarna har under de senaste året sett ett uppsving i antalet levererade bilar, tillsammans med elbilsmarknaden i stort.

Coronaviruset kan också påverka utrullningen, för tillfället står produktionen stilla i Teslas fabrik i Freemont. Det är den fabriken som tillverkar modellen för den europeiska marknaden. I början på maj räknar Tesla med att ha igång full produktionskapacitet igen avslöjar en internt mail, enligt CNBC.

Statistik från Elbilar-statistik.se & Uppladdning.nu.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.