Tesla Model 3 säljer som smör i USA

Foto: Tesla

Tvivlarna har varit många, men Teslas folkelbil Model 3 säljer som smör i USA. Under årets tredje kvartal levererade man ut ungefär 56 000 Tesla Model 3. För att sätta det i perspektiv så är det den femte mest sålda bilen i USA. Det är den enda elbilen på listan.

Anmärkningsvärt är också att det är den dyraste bilen på topp 10 listan. Med sina $49 000 i grundpris så kommer de tre näst dyraste på listan knappt upp i hälften. Med sina ungefär $23 500 i grundpris kommer bästsäljaren Toyota Camry, trean Honda Accord och åttondeplatsaren Nissan Altima.

Graf: Tesla

Tesla har en medveten Robin Hood-strategi om att profitera så mycket som möjligt på sina elbilar. Den vinsten tar man sedan till att produktutveckla och skapa en ännu bättre och mer prisvärd elbil som ännu fler har råd med. Det har man lyckats med även i Model 3, som enligt grafen är den mest lönsamma bilen i USA. 20% marginal har man på Tesla Model 3, det uppgav man igår i samband med Teslas kvartalsrapportering.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.