Tesla Model 3 och Model Y får dragkrok

Foto: Electrek

Dragkrok har en stor prioritet hos bilägare i Sverige. Ett behov som elbilar har svårt att tillgodose. Ett tillval som idag endast finns på Tesla Model X.

Tidningen Elbilen i Sverige hade möjlighet att ställa ett par korta frågor till Teslas chefsdesigner Franz von Holzhausen under lanseringen av Tesla Model Y:

”Kommer den (Model Y) ha dragkrok?
-Ja.
Och Tesla Model 3?
-Snart!”

Elbilar med dragkrog

Andra elbilar med dragkrok just nu är nyligen lanserade Audi e-tron, som ska kunna dra upp till 1,8 ton. Elbilen Sion från Sono Motors har också ett stort fokus på dragkrok – men den bilen är fortfarande i ett tidigt konceptstadie.

Sydkoreanska Hyundai Kona Electric och Kia e-Niro påstås dock ha dragkrok som en prioritet också. Även om bilarna nu inte lanserats med möjligheten jobbar man tydligen med att få en krok och dragvikt typgodkänd.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.