Tesla Model 3 och BMW i4 redo för STCC 2023

STCC förbereder sig för att gå helelektriskt till 2023 med premiär i form av ett stadslopp i centrala Helsingborg. En av de klara bilmodellerna är sedan tidigare Tesla Model 3. I dagarna har Värnamobaserade Exion Racing avslöjat bilmodell till sin storsatsning i STCC 2023 och då föll lotten på BMW i4.

– Det fanns inte en sekunds tvekan för oss att vara med i STCCs elektriska revolution och BMWs avancerade i4-modell blir helrätt för oss och våra samarbetspartners, säger Daniel Aronsson, teamchef Exion Racing.

Tävlingsbilarna är baserade på samma produktionsbilar som privatpersoner kan köra. De modifieras däremot kraftigt av företaget EPWR. Alla tävlingsbilarna får samma drivlina.

De drivs av en elmotor på 550 hästkrafter i kombination med ett 45 kWh-batteri på 800 volt. De ska klara 0–100 km/h på under tre sekunder och leverera en topphastighet på närmare 300 km/h.

Pressbild: Tesla Model 3 redo för STCC.

EPWR modifierar också elbilarna vad gäller säkerhetsutrustning, chassi och bromsar.

STCC kalender 2023

Nu har STCC också presenterat en första del av programmet för 2023. Premiären sker i Helsingborg med ett stadsrace. Efter det följer flera orter som bland annat Falkenberg, Mantorp, Gelleråsen och Knutstorp.

DatumPlatsTävling
17 juniHelsingborgCity Race
8-9 juliFalkenberg MotorbanaVästkustloppet
4-5 augustimeddelas snart
18-19 augustiGelleråsen ArenaKanonloppet
1-2 septemberRing KnutstorpKvällsposten Newsrace
8-9 septembermeddelas snart
29-30 septemberMantorp ParkGrande Finale
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.