Tesla Model 3 närmar sig Sverige och Europa – väcker stort intresse i Paris

Den svenska lanseringen av Tesla Model 3 känns närmre nu än någonsin. Tesla som annars inte medverkar på de traditionella bilmässorna är med på motormässan i Paris. Där visar man upp Model 3 och intresset är stort, säger flera rapporter från motormässan.

Ännu kan inte Teslas representanter i montern bekräfta några priser för den europeiska marknaden. Den allmänna spekulationen är någonstans runt 400 000kr för instegsmodellen i Sverige. Däremot är den officiella lanseringen satt till början av 2019 och det är en uppgift som Teslas hemsida bekräftar.

Flera milstolpar tyder ändå på att man närmar sig den svenska marknaden. Dels väljer man att visa upp bilen i Europa för första gången för att väcka intresset ytterligare.

En annan förutsättning är att Tesla måste nå sina produktionsmål för Model 3 för att nå lönsamhet – och en skalbar volym för Europa. Det har varit en utmaning. Men när man stängde kvartal tre kunde man räkna hem 83500 elbilar, varav Tesla Model 3 stod för 55840 bilar. Målet för kvartal tre var satt till 53000 Model 3. Därmed nådde man sina högt uppsatta produktionsmål.

De första leveranserna av Tesla Model 3 ska ske under första halvan av 2019. Den halvan är snart här. Det betyder att Tesla snart måste börja bearbeta de kunder som står på kö, och med det måste man också ha både pris klart och ett första leveransdatum att avisera.

Därför känns Tesla Model 3 nära.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.