Tesla Model 3 når sitt målpris i USA, $35 000

När Teslas folk-elbil Tesla Model 3 visades upp för världen var målet att ta fram en prisvärd elbil som många skulle ha råd med. Det priset var $35 000 (ca 320 000kr).

Första versionen som kom kostade dock $58 000. Men det har varit en medveten strategi från Tesla, att först släppa Model 3 i de dyrare utföranden för att sedan arbeta ner priset. Igår lanserade Tesla grundmodellen av Tesla Model 3, med priset $35 000.

Leveranstiden anges till 2-4 veckor. I grundmodellen får man något kortare räckvidd än de andra versionerna. Ungefär 35 mil enligt den amerikanska körcykeln EPA. Jämfört med 42 respektive 50 mil (enligt EPA-körcykeln) för de högre prissatta Model 3.

I grundmodellen har man också skalat ner interiören, med bland annat med enklare ljud och enklare stolar – och en avsaknaden av den så kallade premiuminteriören. För den som ändå vill ha lite lyx i sin basmodells-Tesla finns ett uppgraderingspaket som ger lite bättre ljud och bland annat komfortfinesser som uppvärmda framstolar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.