Tesla Model 3 Ludicrous avslöjad genom formalia

När Tesla uppdaterade Model 3 förra hösten utgick prestandamodellen. Tesla ville helt enkelt fullända den fullt ut, och nu verkar en lansering av en sådan allt närmare. I förra veckan syntes flera Tesla Model 3 i prestandaskrud, möjligtvis med namnettillägget Ludicrous, till vid ett evenemang i Kalifornien.

Nu har prestandasiffrorna blivit inofficiellt kända genom ett typgodkännande i Europa. Siffrorna pekar på en modell med två motorer. Den främre på 158 kW och den bakre på 303 kW vilket ger en kombinerad effekt på 461 kW. Batteriet är på 79 kWh, med en begränsad uteffekt på 415 kW och räckvidden anges till 528 kilometer. Toppfarten är 261 km/h.

Ingenjörer vid Tesla har tidigare beskrivit den förra Performance-modellen av Tesla Model 3 som underjäst, att man inte hann förverkliga det man ville göra på grund av pressen att skala upp produktionen av Model 3 och skapa lönsamhet. Nu ska Tesla för första gången ha kunnat lägga den tid de önskar på prestandamodellen av Model 3.

Både exteriören och interiören genomsyras av tydliga prestandaelement. Bilderna avslöjar nya bromsar, ny front, spoiler bak och sportstolar som några av inslagen.

Det allmänna snacket i sociala medier kretsar kring att lanseringen nu är nära. Tesla-fans spekulerar nu om att lanseringen kan ske den 20 april, som en konsekvens av Elon Musks förkärlek till att leka med siffror och ord.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.