Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

I slutet på det här året öppnar Tesla orderböckerna för Tesla Model 3 i Europa. Tillverkningen av en betydande andel bilar ska sedan påbörjas i början på januari, säger Elon Musk i ett uttalande. Dessa ska sedan skeppas över Atlanten, och nå sin slutdestination. Det betyder att leveranser antagligen kommer påbörjas i februari eller mars. Hur Sverige är prioriterat i begreppet Europa är oklart. Flest Tesla i Europa finns idag i Norge, Tyskland och Holland.

Elon Musk uppskattar att det kommer finnas en global efterfrågan på någonstans från en halv till en miljon Tesla Model 3. Direkta konkurrenter i Europa kommer vara BMW 3-serien och Volkswagen Golf, berättade Elon Musk under senaste kvartalsstämman enligt finanstidningen Bloomberg.

Annons

Samtidigt har Elon Musk via sin Twitter bekräftat att den högerstyrda bilen för till exempel den brittiska och australiensiska marknaden kommer komma tidigare än planerat. Initialt talade Teslas officiella webbplatser före de både länderna om slutet 2019, nu bekräftade Elon Musk att den kommer i mitten på året. Sedan tidigare är de vänsterstyrda marknaderna i Europa prioriterade och det lär också kvarstå. Således finns bara början på året kvar ”att ta av”.