Tesla Model 3 får toppbetyg av Euro NCAP

Tesla Model 3 har blivit hyllade i amerikanska krocktester. Nu har europeiska Euro NCAP också testat bilen. Och man går på samma linje och ger Tesla Model 3 toppbetyg. Tesla Model 3 får fem stjärnor av Euro NCAP.

Tesla Model 3 får bland annat full pott i det så kallade ODB-testet där bilen frontalkrockas, men endast 40% av fronten träffar en annan barriär (bil). En oerhört kritisk olycksform, då en mindre del av bilen måste absorbera hela olyckans kraft.

Även bilens förarstödsystem hyllas, där Model 3 fick det bästa resultatet som uppmäts i ett test. Bilen lyckades avvärja samtliga olyckor.

Testresultatet specificeras på fyra områden, där Tesla Model 3 får följande resulatat:

  • Skydd av vuxna: 96%
  • Skydd av barn: 86%
  • Oskyddad trafikanter: 74%
  • Förarstödsystem: 94%

Euro NCAP skriver i sin rapport att Model 3 skyddar förare och passagerare fram väl. Även passagerare bak skyddas väl, även om passagerare i baksätet upplever en något hårdare smäll.

Krocktesterna från Euro NCAP kan du se i nedan video:

En sammanfattning finns på Euro NCAPs hemsida.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.