Tesla Model 3 får snabbare laddning via mjukvaruuppdatering

Nu får Tesla Model 3 ännu snabbare laddning. Tesla har enligt ägare börjat rulla ut en mjukvaruuppdatering som ska möjliggöra snabbladdning upp till 170 kW på Tesla Model 3 Standard Range Plus.

Det är en ökning med ungefär 40% från den tidigare hastigheten på 120 kW. Så sent som i somras ökade man laddhastigheten för Model 3 Long Range på samma sätt.

Snabbladdningen innebär inte en konstant hastighet på 170 kW utan det är topphastigheten på laddningen under en period. När bilen börjar bli fulladdad sjunker hastigheten för att spara på batteriet.

Idag stödjer endast Teslas egna Supercharger laddning upp till 120 kW. Men i och med uppdateringen kommer du kunna ladda din Tesla Model 3 vid tredjepartsladdare som stödjer hastigheter upp till 200 kW.

På nästa generations snabbladdare från Tesla kommer man kunna erbjuda ännu snabbare laddning. Då kommer man erbjuda hastigheter upp till 250 kW.

Källa: Reddit.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.