Tesla Model 3 blir årets mest sålda bil i Norge och Nederländerna

Tesla Model 3. Pressbild: Tesla

Tesla Model 3 blir den mest sålda bilen i Norge och Nederländerna i år. I Nederländerna har man sett en rejäl Tesla-rusning under december. Bara i december i år har det registrerats närmre 9 000 Tesla Model 3 i landet enligt nederländska statistiksajten Kentekenradar. För helåret är siffran 28 000 Model 3. Andraplatsen knep VW Polo med 13 000 bilar.

Den stora efterfrågan på Model 3 i Nederländerna förklaras med att de gynnsamma skattereglerna för miljöbilar trappas ner efter nyår. Just nu är Tesla en av få tillverkare som kunnat leverera sina bilar innan årskiftet vilket är en förutsättning för de mer gynnsamma skattereglerna. Andraplatsen

Även i Norge tar Tesla Model 3 förstaplatsen med 15 000 sålda bilar för året. Andraplatsen knep VW Golf med 10 000 exemplar. Vi skrev tidigare i år att Tesla Model 3 kunde sätta försäljningsrekord i Norge på ett helt år, men med ett fåtal dagar kvar på året så verkar rekordet från 1969 med 16 699 sålda VW Bubblor stå kvar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.